fbpx
Psykologi

Maisa Lehtinen

Kuka olen

Olen Maisa Lehtinen – helsinkiläinen yrittäjä, psykologi, coach, hengityskouluohjaaja ja luontoihminen. 

Psykologina työskennellessäni jokainen työpäivä on erilainen, mikä on aidosti hieno juttu! Innostun herkästi uusista asioista ja haluan kehittyä ammatissani jatkuvasti. En ole hetkeäkään katunut ammatinvalintaani, sillä psykologina pääsen soveltamaan koulutustaustaani ja osaamistani laajasti.

Maisa Lehtinen

Merkityksellisintä työssäni on huomata asiakkaiden löytävän uutta ymmärrystä omista ajattelu-, toiminta- ja reagointitavoistaan. Nämä asiakkaiden tekemät oivallukset ovat myös minulle joka kerta erittäin merkittäviä. 

Unelmani on tarjota mahdollisimman monelle ihmiselle uusia oivalluksia, joiden avulla on mahdollista saada elämän kaaosta hallintaan, stressioireita lievennettyä ja hallinnan tunnetta omasta elämästä vahvistettua.

Kehon ja mielen hyvinvointi kulkevat käsi kädessä. Kun vahvistamme kehon hyvinvointia, vahvistamme samalla mielen hyvinvointia. Sama toimii myös toisin päin. 

Sydäntäni lähellä ovat myös hengitykseen ja luontoon liittyvät teemat, mikä näkyy monin eri tavoin työssä ja vapaalla.

Autan ihmisiä rakentamaan tasapainoista elämää ja vahvistamaan juuri heille sopivia stressinhallinnan taitoja. Tämä tapahtuu tunnistamalla mahdollisimman varhaisessa vaiheessa merkit, jotka kertovat hyvinvoinnin tasapainon heilahtelusta ja vireystilan vaihtelusta. Tasapainoinen elämä sisältää riittävästi voimavaroja ja palautumista, jotta pystymme kohtaamaan myös vastoinkäymisiä ja kuormitusta. 

Mikä on sopiva määrä kuormitusta ja mikä taas sopiva määrä palautumista? 

Miten oppia tunnistamaan kehon ja mielen hälytysmerkkejä?

Miten oppia tasapainottamaan tilannetta ennen kuin tilanne ryöstäytyy käsistä? 

Nämä ovat teemoja, joiden parissa työskentelen asiakkaideni kanssa viikoittain. Tarjoan hyvinvointipalveluita yksilöille, ryhmille ja organisaatioille. Ajankohtaiset palveluni löydät tästä linkistä.

Olethan rohkeasti yhteydessä, mikäli haluat kuulla lisää tai varata ajan!

Arvot

Kaikessa työssäni vahvoina arvoina kulkevat avoimuus, turvallisuus ja aitous.

Avoimuus eli läpinäkyvyys kaikessa mitä ammatillisesti teen. Ei ole mitään salamyhkäistä vaan kaikkea saa kysyä ja kyseenalaistaa. Tiedän, ettei minulla ole valmiita vastauksia tai ratkaisuja asiakkaiden kysymyksiin. Uskon kuitenkin, että yhdessä asioita tutkimalla, voimme löytää logiikkaa ja ymmärrystä haastavien toimintamallien taustalta. 

Tapaamisilla luodaan turvallinen tila, jossa asiakas saa määrätä työskentelyn tahdin, käsitellyt teemat sekä syvyyden, jolla asioita työstetään. Turvallisuuteen kuuluu myös se, että valitsen tilanteeseen sopivia menetelmiä asiakasta kuunnellen. En siis etene menetelmät edellä ja tiedostan käyttämiini menetelmiin liittyvät hyödyt ja rajoitteet. 

Aitous tarkoittaa sitä, että työskentelen omalla persoonallani enkä esitä mitään, mitä en ole. Mahdollistan omalta osaltani myös sen, että asiakas saa olla tapaamisilla aidosti sellainen kuin on. Sopeutan työskentelyotettani asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Koulutustausta ja työkokemus

Koulutustausta

2008 – Psykologian maisteri, laillistettu psykologi
2012 – Neuropsykologinen valmentaja (ADHD-coach)
2018 –  Työterveyshuollon pätevöittävä koulutus
2017-2020 – Liikuntalääketieteen (nyk. Terveysliikunta) perus- ja aineopinnot
2020 – Hengityskouluohjaaja
2023 – Certified Business Coach

Lisäksi useita koulutuksia työn ohessa: mm. Firstbeat Hyvinvointipalvelut, Workplace Big Five, kognitiivis-analyyttiseen viitekehykseen liittyvä lyhytterapeuttinen työote, kriisityön koulutusta, ryhmämuotoisiin menetelmiin liittyvää koulutusta

Työkokemus

Työterveyspsykologi, Suomen Terveystalo Oy 2018 –
Psykologi, Shortum Oy 2017 – 2021
Psykologi / yrittäjä, Tmi Psykologi Maisa Lehtinen 2016 – 2022, Mielen tasapaino Oy 2021 –

Psykologi toisen asteen oppilaitoksissa, Helsingin kaupunki / Nuoriso- ja aikuiskoulutuslinja 2016 – 2017

Koulupsykologi, Vantaan kaupunki / Perusopetus (useita ala-, ylä- ja yhtenäiskouluja vuosien varrella), 2009 – 2016

Psykologi/psykologiharjoittelija, Päijät-Hämeen keskussairaala / Neurologian pkl 2008

Psykologiharjoittelija, HYKS/Psykiatriakeskus 2007

Opiskeluaikana myös soveltuvuuskokeissa assistenttina ja yliopistolla tutkimusavustajana sekä monenlaista työtä 90-luvulta alkaen.