fbpx
Psykologi

Maisa Lehtinen

Blogi

 • Kenen tunteita kannat työpäivän päättyessä?
  Tässä artikkelissa kerron miten tunteiden äärellä työskentely on vaikuttanut omassa työhistoriassani. Kerron, miten pidän huolta omasta työhyvinvoinnista. Kannustan sinua soveltamaan kuvaamiani esimerkkejä omassa arjessasi. Autan sinua pysähtymään ja tunnistamaan kenen tunteita kannat työpäivän päättyessä.
 • Miten rakentaa tasapainoinen työkalenteri?
  Annan tässä artikkelissa konkreettisia esimerkkejä siitä, miten rakentaa tasapainoinen työkalenteri pidemmällä ja lyhyellä tähtäimellä. Annan ajatuksia siitä, mitä olisi hyvä ottaa huomioon kuukausia eteenpäin ja mitä ottaa huomioon juuri tässä hetkessä.
 • Työnohjausvaellus Kuusamon luonnossa
  Takana on ollut hyvin poikkeuksellinen vuosi. Omana elinaikanani näin merkittävää, koko yhteiskuntaan ja globaalistikin vaikuttavaa poikkeustilannetta ei ole ollut. Työnohjausvaellus Kuusamon luonnossa ei olisi voinut tulla parempaan kohtaan!
 • Miten liikunta auttaa stressiin? Vai auttaako?
  Tämä artikkeli keskittyy erityisesti stressinhallinnan ja liikunnan välisiin yhteyksiin. Stressinhallinnasta on kuitenkin vaikea puhua ilman, että hieman otan käsittelyyn myös liikunnan vaikutuksia ahdistukseen, paniikkioireiluun ja masennukseen. Nämä eri oireet heijastuvat vahvasti toisiinsa ja hyvällä stressinhallinnalla on mahdollista pienentää riskiä myös näiden muiden oireiden kohdalla.
 • Opi tunnistamaan stressin vaikutukset kehoon ja mieleen
  Toisessa hetkessä tuntuu, että käy ylikierroksilla. Olo on levoton, ajatukset hyppivät asiasta toiseen, keskittyminen ja fokus katoavat, tulee tehtyä kymmentä asiaa samaan aikaan. Pienikin vastoinkäyminen saa kierrokset kohoamaan entisestään.
 • Päivänaikainen palautuminen osana tasapainoista arkea
  Päivänaikainen palautuminen osana tasapainoista arkea voi sisältää työpäivän aikana mikrotaukoja, 10-60 minuutin taukoja sekä muita palautumisen keinoja. Näihin eri keinoihin annan vinkkejä tässä artikkelissa.
 • Jämäkkyys hyvinvoinnin tukena
  Kirjoitan tällä kertaa jämäkkyydestä, jota huomaan usein pohtivani opiskelijoiden kanssa, eri työyhteisöissä, oman elämäni haastavissa tilanteissa sekä ympäröivää maailmaa seuratessani. Mitä jämäkkyys siis on ja miksi ajattelen sen harjoittelun vahvistavan hyvinvointia?
 • Itsensä haastaminen osana tasapainoista elämää
  Olen kirjoittanut alla olevan blogiartikkelin 19.3.2017 otsikolla "Itsensä haastaminen" ja se on alunperin julkaistu Wellnesstieto.fi-sivustolla. Tekstissä pohdin, miten itseään haastamalla voi mm. vahvistaa itsetuntoa. Koska kyseistä sivustoa ei enää ylläpidetä, päätin tuoda artikkelin tänne ja kirjoittaa mukaan päivitettyjä ajatuksiani kolme vuotta tämän ihan ensimmäisen blogikirjoitukseni jälkeen.
 • 3 harjoitusta positiivisen ajattelun vahvistamiseen
  Kun ajatukset kiertävät kehää tai ne lähtevät laukalle itseä vahingoittavaan suuntaan, on hyvä oppia ottamaan etäisyyttä omiin haitallisiin ajatuksiin. Negatiivisella ajattelulla on vahva voima ja sitä on ajoittain hyvä hieman ravistella. Keinoja on monia. Tässä artikkelissa tarjoan 3 harjoitusta positiivisen ajattelun vahvistamiseen. Lisäksi pohdin myös sitä, voiko positiivinen ajattelu olla…
 • Mitä tehdä, jos korona ahdistaa?
  Tätä artikkelia kirjoittaessani elämme uudenlaisen tilanteen äärellä. Kevät 2020 jää monelle mieleen koronaviruksen tuoman poikkeustilan vuoksi. Joitain meistä tilanne kuormittaa, ahdistaa ja huolestuttaa enemmän, joitain taas vähemmän. Toisilla arki on muuttunut hyvinkin paljon, kun taas toisilla ei juuri lainkaan. Aiemmat selviytymiskeinot ja arjen rutiinit ovat joutuneet koetukselle. Tasapainoisesta arjesta huolehtiminen…
 • Firstbeat hyvinvointianalyysi
  Miten opit hallitsemaan stressiä Firstbeat Hyvinvointianalyysin avulla?
  Tiedätkö miten elimistösi reagoi kuormitukseen ja palautumiseen? Mitkä asiat arjessasi vievät voimavarojasi ja mitkä lisäävät niitä? Onko yöunesi riittävää ja riittävän palauttavaa? Entä liikutko terveyden kannalta sopivasti? Tässä artikkelissa kerron, miten opit hallitsemaan stressiä Firstbeat Hyvinvointianalyysin avulla. Annan vastauksia edellä oleviin kysymyksiin asiakasesimerkkini avulla. Asiakkaani, kampaaja ja Studio Be U:n…
 • Kohti tasapainoista elämää – ote omasta matkastani
  Olen Maisa Lehtinen - helsinkiläinen psykologi ja yrittäjä. Nautin monipuolisuudesta, mikä näkyy työssäni ja laajemminkin elämässäni. Jokainen työpäiväni on erilainen, mikä on aidosti hieno juttu! Tylsistyn, jos teen vain yhtä ja samaa päivästä toiseen. En ole hetkeäkään katunut ammatinvalintaani, sillä psykologina pääsen soveltamaan koulutustaustaani ja osaamistani laajasti.