fbpx
Psykologi

Maisa Lehtinen

Palvelut

Firstbeat Hyvinvointianalyysi

Hyvinvointianalyysia hyödynnän erityisesti henkisen kuormittumisen ja palautumisen näkökulmasta. Tavoitteena on ennaltaehkäistä pitkäkestoista stressiä ja uupumusta sekä löytää keinoja vahvistaa mielen ja kehon hyvinvointia.

Firstbeat hyvinvointianalyysi

Firstbeat Hyvinvointianalyysi perustuu ympärivuorokautiseen sydämen sykkeen mittaamiseen. Mittauksen avulla voidaan arvioida, onko palautuminen ja kuormittuminen tasapainossa, onko yöuni riittävää ja riittävän palauttavaa sekä onko liikunta terveyden kannalta sopivaa. Hyvinvointianalyysi ja palautekeskustelu auttavat tunnistamaan yksilöllisiä kuormitustekijöitä ja palautumisen hetkiä omassa arjessa. Mitattu tieto ja seuranta lisäävät myös motivaatiota elämäntapamuutosten äärellä. 

Blogissani olen kuvannut Hyvinvointianalyysia asiakasesimerkin avulla.
Lue lisää: Miten opit hallitsemaan stressiä Firstbeat Hyvinvointianalyysin avulla?

Voit tutustua hyvinvointianalyysiin myös oheisen videon kautta:
Firstbeat Hyvinvointianalyysin esittely- ja ohjevideo

Kenelle?

 • Mittaus voidaan tehdä lähes kenelle tahansa omasta palautumisesta, henkilökohtaisista kuormitustekijöistä ja liikunnan vaikutuksista kiinnostuneelle. 
 • Mittausta ei suositella henkilöille, joilla  on sydämentahdistin, sydämensiirto, vaikea sydänsairaus, jatkuva eteisvärinä tai eteislepatus tai kontrolloimaton kilpirauhashäiriö. Raskaana oleville ei suositella mittausta. Edellä mainituissa tilanteissa tulokset voivat olla epäluotettavia. Kuumeisena mittaus kannattaa siirtää.

Hyvinvointianalyysi

Mittaus (3 vrk) toteutetaan Firstbeatin mittalaitteella (alv 24%), joka toimitetaan suoraan haluttuun osoitteeseen.

Palautekeskustelu (45 min): toteutetaan ensisijaisesti etäyhteyksillä (alv 24%). (Yksilöasiakkaille palaute on mahdollista toteuttaa myös osana terveydenhuoltoa (alv 0%), olethan silloin suoraan minuun yhteydessä.)

Saat sähköpostiisi raportin hyvinvointianalyysista. 

Hyvinvointianalyysissa saat kaupan päälle harjoitusvaikutusraportin.
Harjoitusvaikutuksen arviointi perustuu perustuu EPOC-arvoon. Tämän avulla voidaan arvioida harjoittelun aiheuttamaa kehon tasapainotilan järkkymistä sekä palautumisen tarvetta. Harjoitusvaikutusraportin avulla nähdään, onko harjoittelu toteutunut sillä tasolla kuin on ollut tarkoitus (perus-, vauhti- ja maksimikestävyys). Yhdistettynä hyvinvointianalyysiin voidaan arvioida myös palautumisen riittävyyttä.

Harjoitusvaikutuksen osalta psykologin palautteessa ei lähdetä rakentamaan tarkkaa harjoitusohjelmaa vaan arvioidaan harjoittelua terveyden ja toivottujen tavoitteiden näkökulmasta. Raporttia voit halutessasi hyödyntää osana harjoitusohjelman laadintaa oman valmentajan, liikunnanohjaajan, fysioterapeutin tai personal trainerisi kanssa.

Hinta

 • 178 € (sis. alv)

Pääset tilaamaan palvelun itsellesi tai lahjaksi verkkokaupasta.
Myös yrityksille ja ryhmille on tarjolla palveluita, joista annan mielelläni lisätietoja.

Lisätietoja saat sähköpostilla ([email protected]) tai jättämällä yhteydenottopyynnön.

Psykologin etävastaanotto

Haastavissa elämäntilanteissa omat selviytymiskeinot joutuvat koetukselle ja hyvinvointia vahvistavan suunnan löytäminen elämään voi tuntua vaikealta. Näissä hetkissä läheiset ihmissuhteet, terveelliset elämäntavat sekä omat vahvuudet ja voimavarat nousevat merkittävään rooliin. Aina eivät kuitenkaan omat ja läheisten keinot riitä eikä läheisille pysty aina jakamaan kaikista kipeimpiä asioita. Näissä tilanteissa on syytä hakeutua ammattiavun piiriin, jolloin on mahdollisuus löytää keinoja myös tulevien haasteiden kohtaamiseen. 

Psykologin etävastaanotto

Psykologina tarjoan terveydenhuollon ammattilaisen palvelua ja pystyn huomioimaan ihmisen elämään liittyviä haasteita laaja-alaisesti. Asiakkaideni kanssa lähdemme yhdessä hahmottamaan tilannetta, kartoittamaan voimavaroja ja vahvuuksia, rakentamaan pitkäkestoisia selviytymiskeinoja sekä etsimään hyvinvointia edistävää suuntaa elämälle. 

Työni painottuu ennaltaehkäisyyn ja tapaamisten määrä on tyypillisesti 1-10. Muokkaan työskentelyotetta asiakkaan tarpeiden mukaisesti ja annan tarvittaessa kotitehtäviä tapaamisten välille. Tapaamisten teemat liittyvät mm. työssä jaksamiseen, stressinhallintaan ja elämäntilannemuutoksiin.

Tarjoan etävastaanottoa yli 18-vuotiaille. 

Vastaanotot toteutetaan pääsääntöisesti videovastaanottona tai puhelimitse.

Hinnat

 • 90 € / 45 min
 • 110 € / 60 min

Ajanvaraus ja lisätiedot sähköpostitse ([email protected]) tai jättämällä yhteydenottopyynnön.

Muut hyvinvointipalvelut

Muut hyvinvointipalvelut

Luennot ja työpajat

Aihealueita ovat mm.:

 • stressinhallinta ja vireystilan säätely
 • työn suunnittelu ja ajanhallinta
 • haastavat asiakaskohtaamiset
 • vuorovaikutus työyhteisössä

Työnohjaus ja valmennus

Esimiehet:

 • esimiestaidot ja haastavat tilanteet
 • työssä jaksamisen tukeminen
 • ammatillinen kehittyminen

Asiantuntijat / tietotyö:

 • haastavat työtilanteet (esim. asiakastyö, vuorovaikutus)
 • työssä jaksamisen tukeminen
 • ammatillinen kehittyminen

Hyvinvointipalveluissa alv 24%.